Napi igevers: "Mily nagyok alkotásaid, URam! Igen mélyek gondolataid!"Zsolt. 92,6


Jézusért lap » Cikk
Név:   Jelszó: 
Igehirdetések
Tanulmányok
Kommentárok
Könyv
Képregények
Zimányi József: Jób
Igefórum
Jézusért Chat
Bibliai Milliomos
Képeslapküldés
Szerkesztők
Email (szerkesztőnek)
Támogatás
Regisztráció
Levelezőlista
Ip Cím
Kánon statisztika
Keresztyén hirdető
 


Igék keresése 9 fordításból. itt
Hirek

A levelezőlistát újraindítottuk. Újra kell regisztrálni.Koholt vádakkal próbálkozik az iráni legfelsőbb bíróság

Nemi erőszak miatt végzik ki az iráni lelkipásztort?
Juszef Nadarkhani lekipásztort nagy valószínűséggel kivégzik, de a vád nem az aposztázia lesz - adta hírül a Fars Hírügynökség.

Juszef Nadarkhani iráni lelkipásztort aposztáziával vádolták és 2010 novemberében halálra ítélték a hatóságok. A férfi fellebbezett az ítélet ellen, de mostanra világossá vált: a férfit kivégzik. A dolog azért is megdöbbentő, mert a Fars News Agency legfrissebb hírei szerint nem aposztázia, hanem nemi erőszak és zsarolás miatt kell meghalnia. Hogy honnan szedte elő a bíróság ezeket a vádakat, azt egyelőre nem lehet tudni.


Koholt vádak

A Kaszpi-tenger melletti Rasht városban élő férfit 2009 októberében tartóztatták le, azóta Lakan börtönében tartják fogva. A legfelsőbb bíróság hitehagyás bűne miatt ítélte el: az iráni törvények értelmében muszlim családban született férfi nem térhet át a keresztény hitre, a saría (iszlám törvénykezés) a hitehagyást főbenjáró bűnnek tartja.

A bíróság 2010 novemberében olvasta a férfira a halálos ítéletet, mivel hitehagyással (aposztáziával) vádolták. Juszuf Nadarkhani akkor azzal védekezett, hogy fiatalon, 19 évesen tért át a kereszténységre, muszlim hitét sosem gyakorolta. A lelkész korábban is ült börtönben, akkor az evangéliumi felekezet iráni regisztrációjának kísérletéért és kritikáiért: többször is felszólalt a muszlim állam vallási nevelést kisajátító rendszere ellen, amivel a nem muszlim hitűeket akadályozzák vallásuk szabad gyakorlásában és a vallási neveltetéshez való jogukban.Juszef Nadarkhani családjával

A CNN által megszerzett bírósági iratokban az áll, hogy Nadarkhani megtagadta az iszlámot, ezáltal pedig Mohammed próféciáját. Az is kiderült, hogy a lelkipásztor kijelentette: ő keresztény és nem muzulmán. A férfi ügye nemzetközi visszhangot váltott ki, a Fehér Ház, jogvédő szervezetek a világ minden tájáról követelték, hogy mentsék fel Nadarkahanit. Úgy tűnt, hogy a bíróság felmenti őt, de akkor jött a hidegzuhany: nem hitehagyás, hanem nemi erőszak és zsarolás miatt fogják kivégezni.

A Twitteren is lehet követni az ügy fejleményeit, a legutóbbi hírek szerint még életben van a férfi. Nemzetközi szervezetek egyre vehemensebben követelik Nadarkhani szabadon engedését, hiszen az aposztázia, majd a nemi erőszak és zsarolás vádja elképesztőnek tűnik. Aposztázia miatt utoljára 1990-ben ítéltek el valakit Iránban, azóta gyakorlatilag nem létezik ez a bűncselekmény az országban. Most tehát az iráni igazságszolgáltatáson a világ szeme, kiderül, hogy emberségből vagy a hatalom iránti hűségből vizsgáznak-e le.

Forrás: www.mindennapi.huKüldő: | Időpont:2011.10.03. 17:43A Logóra kattintva tudsz belépni, vagy itt.

 Jézusért levelezőlista
itt.

 
Logógyűjtemény:

   

 
Itt járt ma: